Nieuws
15-11-2019 - Maastricht op weg naar het sportakkoord
Maastricht werkt aan een lokaal sportakkoord, voor en door de stad. Na een drukbezochte aftrap op 25 september, vonden in de afgelopen weken een viertal verdiepingsbijeenkomsten plaats, elk ingaande op een ander thema. Maastricht Sport is uiteraard nauw betrokken bij de totstandkoming van het sportakkoord en volgt de ontwikkelingen op de voet. Zo waren we ook aanwezig bij de themabijeenkomst over ‘Jeugd & Sport’ op woensdag 6 november.

Vlinderboom, Kindcentrum, Maastricht, onderwijs Maastricht, Basisschool in beweging
13-11-2019 - Kindcentrum De Vlinderboom over Basisschool in beweging
Met als doel langdurig sporten te stimuleren, focust Maastricht Sport zich met langlopende programma's en activiteiten op de leerlingen van Maastrichtse (basis)scholen. ‘Basisschool in beweging’ is een langlopend programma voor basisschoolleerlingen waarbij, op basis van de wensen en behoeftes van de school, een programma op maat wordt samengesteld. Kindcentrum de Vlinderboom in Heer is zo’n ‘Basisschool in beweging’. Directeur Jan Slangen vertelt over de ontwikkelingen rondom het Basisschool in beweging programma op zijn school.

11-11-2019 - Vacature allround zweminstructeur Geusseltbad
Voor ons schitterende bad zoeken wij een enthousiaste, energieke, pro-actieve allround zweminstructeur (25 u/week) Naast zweminstructeur ben je ook het visitekaartje van het zwembad en sta je klanten te woord met raad en daad.


Nieuw sportstimuleringsprogramma voor basisschoolkinderen in Maastricht
11-11-2019 - Nieuw sportstimuleringsprogramma voor basisschoolkinderen in Maastricht
Als eerste gemeente in de provincie Limburg gaat Maastricht in 2020 aan de slag met het landelijk bewezen sportstimuleringsprogramma Sjors Sportief. Middels Sjors Sportief worden basisschoolkinderen uitgenodigd om kennis te maken met diverse sporten en bewegingsvormen, zodat zij de sport kunnen vinden die écht bij ze past. Voor verenigingen en andere sportaanbieders biedt Sjors Sportief een podium om zichzelf en hun sportactiviteit(en) op de kaart te zetten bij de jeugdige doelgroep. Zo wil Maastricht Sport kinderen en sportaanbieders met elkaar verbinden, om de groei van het aantal jeugdleden én structurele sportparticipatie te bevorderen.

05-11-2019 - Succesvolle aftrap nieuwe reeks sportieve clinics
Met zo’n 25 kids in de leeftijd van 6 tot 12 jaar was het afgelopen woensdag een gezellige en bovenal sportieve bende in de Geusselt Sporthal. Onder begeleiding van professioneel volleybaltrainer Jerome Houten konden basisschoolleerlingen spelenderwijs kennismaken met volleybal en werden uitgedaagd voor een partijtje. De clinic was een initiatief van Maastricht Sport in samenwerking met VC Mestreech en Jokers VC. Het is de eerste in een reeks van sportieve clinics voor basisschoolleerlingen die Maastricht Sport de komende tijd samen met verschillende sportverenigingen gaat aanbieden.