Maastricht Sport beweegt: Germaine Doelen

Mijn hoofdpijnklachten zijn verminderd en ik sport weer zelfstandig!”

Stel je voor, je bent 24 jaar, studeert, werkt en wilt eigenlijk ook graag sporten, maar door voortdurende hevige hoofdpijn, ben je aan huis en de bank gekluisterd. Het overkwam Germaine Doelen uit Maastricht. Chronische hoofdpijn zorgde ervoor dat ze haar studie en werk moest opgeven. Toen herhaaldelijke bezoekjes aan huisarts en ziekenhuis niets leken op te leveren, besloot ze het over een andere boeg te gooien en bezocht een diëtiste. Deze verwees haar door naar het Beweeg Bewust programma van Maastricht Sport. Een grote stap voor Germaine, maar met resultaat. Haar hoofdpijnklachten zijn verminderd en ze sport inmiddels drie keer per week zelfstandig.

robeerde verschillende medicijnen, maar niks hielp en de artsen konden niks vinden. Ze zat thuis en was fysiek niet in staat om te werken, studeren of sporten. Uiteindelijk besloot ze het anders te doen. “Thuiszitten en mijn rust pakken hielp niet, dus besloot ik naar een diëtiste te gaan. Naast het aanpassen van mijn eetpatroon, wilde ik ook graag meer bewegen, maar dankzij het lange thuiszitten vond ik het lastig om mezelf te motiveren. De diëtiste vertelde mij over het Beweeg Bewust programma van Maastricht Sport. Een week later ging ik langs voor een kennismaking. In een gesprek met Baudouin Clairbois, combinatiefunctionaris bij Maastricht Sport, vertelde ik hem over mijn situatie. Samen stelden we een aantal doelen op. Dit gaf mij een extra zetje om te beginnen. Ook werden er allerlei testen uitgevoerd. Op basis van deze resultaten werd mij aangeraden te gaan sporten met een persoonlijke begeleider.

Persoonlijke begeleiding

“In september vorig jaar startte ik met het 12 weken programma, waarbij ik één op één begeleid werd door Tim. Samen met hem trainde ik 1x per week bij Maastricht Sport. Ik was de jongste deelnemer, maar omdat mijn begeleider ook jong was, voelde ik mij enorm begrepen. Hij stelde sportschema’s op en hield rekening met mijn hoofdpijnklachten. In het begin vond ik het lastig om in combinatie met mijn hoofdpijn te sporten. Het was de eerste paar keer heel zwaar. Daarna ging het steeds beter en kwam ik erachter dat sporten – in combinatie met het aanpassen van mijn mindset en voeding – mijn hoofdpijn vermindert. Ondertussen sportte ik – naast de wekelijkse training bij Maastricht Sport – ook nog twee keer per week bij Club Pellikaan. Vanaf toen ging het eigenlijk steeds beter met me.”

Van begeleid naar zelfstandig sporten

“Dat het steeds beter met me ging, was ook terug te zien in de resultaten van de laatste Health Check. Na 12 weken deel te hebben genomen aan het Beweeg Bewust traject, heb ik een hele mooie vooruitgang geboekt. Mijn hoofdpijnklachten zijn zelfs verminderd. Als ik terugkijk op deze weken heeft het me enorm geholpen om over de drempel heen te komen.  Als ik het allemaal zelf had moeten doen, was ik nu niet zo sportief geweest. Ik werd iedere training uitgedaagd en gepusht om net dat ene stapje extra te zetten. Inmiddels sport ik weer volledig zelfstandig. Drie keer per week. Terwijl ik normaal op dinsdag het Beweeg Bewust traject bij Maastricht Sport volgde, sport ik vandaag de dag op dinsdag bij Club Pellikaan. Ik kan het nu alleen!”