Harde lockdown per 15 december

Aanscherping maatregelen
Tijdens de persconferentie op 14 december heeft het kabinet een harde lockdown aangekondigd per 15 december 00.00 uur. Ook op gebied van sport heeft dit gevolgen.

Binnensport
Alle binnensport accommodaties zijn vanaf 15 december 00.00 uur volledig gesloten tot en met 19 januari 2021. U mag de binnensportaccommodaties dan ook niet meer te betreden vanaf vanavond 00.00 uur. Daarnaast zullen we automatisch alle reserveringen in deze periode kosteloos annuleren (u hoeft dan ook geen formulier in te vullen). U ontvangt een bericht zodra wij uw reserveringen geannuleerd hebben.

Buitensport
Buitensport is wel toegestaan echter onder strikte voorwaarden. Vanaf dinsdag 15 december 00.00 uur geldt voor de buitensport:

  • Volwassenen vanaf 18 jaar mogen buiten met maximaal 2 personen sporten in een groepje. Zij houden ten alle tijden onderling 1,5 meter afstand. Groepslessen en teamtrainingen zijn dan ook niet toegestaan. Bij klachten blijft men thuis.
  • Er worden geen wedstrijden gespeeld.
  • Voor topsporters gelden uitzonderingen.
  • Kinderen en jongeren tot en met 17 jaar hoeven tijdens het sporten onderling geen 1,5 meter afstand te houden. Maar er worden geen wedstrijden gespeeld tegen sporters van andere verenigingen. Onderlinge trainingspartijen mogen wel. Kinderen met klachten blijven thuis.
  • Publiek bij sport is niet toegestaan.
  • Sportkantines, kleedkamers en douches zijn dicht.

Gezien het feit dat op basis van bovenstaande maatregelen buitensportactiviteiten beperkter mogelijk zijn kunnen wij begrijpen als u uw reservering(en) voor de buitensport wil annuleren omdat uw buitensportactiviteit niet meer mogelijk is. Mocht u uw buitensport reserveringen op basis van de aanscherping van de maatregelen verder willen annuleren dan willen wij u vragen om hiervoor het annuleringsformulier opnieuw in te vullen.

Het formulier is nog steeds te vinden op onze website: www.maastrichtsport.nl/maastricht-sport/sporten-tijdens-corona/annuleringsformulier-corona Wij zorgen dan dat deze geannuleerd wordt waarna u hiervan een bevestiging ontvangt.

Verdere informatie (financiële) corona maatregelen
Op de pagina www.maastrichtsport.nl/coronavirus houden we voor u een overzicht bij van al deze regelingen waar u verder als sportvereniging wellicht aanspraak op kunt maken. We zullen dit overzicht waar nodig blijven aanvullen. Daarnaast heeft Gemeente Maastricht een steunpunt ingericht voor al haar inwoners en ondernemers www.gemeentemaastricht.nl/stad/steunpunt-corona. We vragen u dan ook onze websites in de gaten houden.

Beweeglessen Maastricht Sport
Alle sportlessen, zowel de binnen- als buitensportlessen, voor zowel kinderen als volwassenen en senioren, georganiseerd door Maastricht Sport worden met ingang van vandaag stopgezet tot en met 19 januari.