Nieuws
06-08-2019 - Maastricht Sport NightRun aftermovie!
Vrijdagavond, 2 augustus, namen honderden enthousiaste mensen deel aan de Maastricht Sport IRONMAN Nightrun. De sfeervolle run leidde door het centrum van Maastricht.

Maastricht in de ban van Multisport Festival IRONMAN
06-08-2019 - Maastricht in de ban van Multisport Festival IRONMAN
Je kon er afgelopen weekend, 2 t/m 4 augustus, niet aan ontkomen in Maastricht, het IRONMAN Multisport Festival 2019. De Griend, Kesselskade en de Markt waren de centrale punten van het internationale sportfestijn. Dit jaar echter met een laagdrempelige insteek, toegankelijk voor de fanatieke en de beginnende triatleet. Maastricht Sport verbond wederom haar naam graag aan het Multisport Festival om zo samen de stad in beweging te brengen.


18-07-2019 - Maastricht Sport beweegt: Germaine Doelen
Stel je voor, je bent 24 jaar, studeert, werkt en wilt eigenlijk ook graag sporten, maar door voortdurende hevige hoofdpijn, ben je aan huis en de bank gekluisterd. Het overkwam Germaine Doelen uit Maastricht. Chronische hoofdpijn zorgde ervoor dat ze haar studie en werk moest opgeven.

04-07-2019 - Uniek meubilair vlinderboom
Om meer te bewegen op school, kun je natuurlijk gebruikmaken van de gymzaal of de speelplaats. Het kan echter ook gewoon in de klas. Daar weten ze bij Basisschool De Vlinderboom alles vanaf. De basisschool verving onlangs het oude schoolmeubilair door verstelbare, moderne meubels. Meubilair dat de kinderen stimuleert om in de juiste houding te gaan zitten of staan. Kinderen kunnen nu nog meer bewegen, in plaats van de hele dag te zitten in het klaslokaal.

Nieuw spelmateriaal voor partner scholen in Maastricht
04-07-2019 - Nieuw spelmateriaal voor partner scholen in Maastricht
De intensieve samenwerking tussen Maastricht Sport en het Maastrichtse onderwijs blijft in beweging en leidt nog steeds tot nieuwe initiatieven. Als extra stimulans gaat Maastricht Sport nu bijvoorbeeld samen met de participerende basisscholen eenmalig het klein spelmateriaal in de schoolberging van de gymzaal vernieuwen.