Nieuws
15-01-2019 - Maastrichtse kampioenen 2018 gehuldigd tijdens Sportgala Maastricht
Koen van der Wijst mag zich Maastrichts sportman van het jaar 2018 noemen. Bij de vrouwen valt de eer te beurt aan Ingrid Creemers. Talent van het jaar is Nils Sinschek en Ferro Mosae ging naar huis met de titel sportteam van het jaar. Een speciale Prijs van Verdienste ging naar Team Super-Maan.

08-01-2019 - Sporten na school
Als aanvulling op het programma Basisschool in Beweging (BIB) hebben diverse basisscholen aangegeven sporten na school te willen meenemen in de jaarplanning.

Samen sport en bewegen stimuleren op school
03-01-2019 - Samen sport en bewegen stimuleren op school
Al sinds vele jaren zijn er contacten tussen basisschool het Mozaïek en Maastricht Sport om de leerlingen meer te laten sporten en bewegen. De school nam deel aan diverse sportieve toernooien en buitenschools sportaanbod, georganiseerd door Maastricht Sport. Sinds ongeveer drie jaar is de samenwerking verder geïntensiveerd binnen het programma Basisschool in Beweging van Maastricht Sport.

Schoolschaatsen
31-12-2018 - Schoolschaatsen
Ook afgelopen jaar was schoolschaatsen een onderdeel van Magisch Maastricht. In samenwerking met Fontys Hogescholen en Cios werden de kinderen begeleid op de schaatsbaan. In totaal hebben 3.100 basisschoolkinderen uit Maastricht geschaatst bij Magisch Maastricht!

13-12-2018 - Maastricht Sport beweegt kinderen in Maastricht
Sinds de oprichting van Maastricht Sport in 2013 als intern verzelfstandigd sportbedrijf van de gemeente Maastricht, heeft de organisatie één doel voor ogen en dat is Maastrichtenaren aan het sporten en bewegen te krijgen en houden. Kinderen vormen daarbij een belangrijke doelgroep. We willen namelijk graag laten zien dat het vooral héél leuk is om te sporten. Ook geloven we erin dat je niet vroeg genoeg kunt beginnen met sport en bewegen en dat er voor iedereen een manier te vinden is om te sporten en bewegen.