Maastricht Sport beweegt de Duckrace

Is het jou toevallig ook opgevallen dat het stadspark van Maastricht afgelopen zondag niet alleen geel, maar ook behoorlijk rood kleurde? Tijdens de zesde editie van Duckrace Maastricht waren het namelijk niet alleen de duizenden gele badeendjes die meezwommen in de Jeker, ook Maastricht Sport was prominent aanwezig met een spannend spelparcours en rode frisbees!

Sport- en spellenparcours

Het was het dit jaar voor het eerst dat Maastricht Sport deelnam aan de Duckrace. Naast een informatiestand waar bezoekers terecht konden voor informatie over de jeugdactiviteiten van Maastricht Sport, moest er natuurlijk ook bewogen worden. Dat kon bij het sportieve estafetteparcours. Skippyballen, onder netten doorkruipen, slalommen en basketballen; aan actie ontbrak het niet. Een gezellige boel, want ondanks de hitte waren er heel wat jonge fanatiekelingen die het parcours van voor tot achter trotseerden. 

Maastricht Sport en Geusseltbad eenden

Uiteraard ontbraken de eigen eenden van Maastricht Sport en Geusseltbad niet tijdens de race op de Jeker. Volledig ‘gepimpt’ met sportoutfit en zeemeerminnenstaart legden ze het af tegen de vele andere Maastrichtse ‘business ducks’. Nu zou je misschien verwachten dat ze met hun sportieve achtergrond alle andere eenden het nakijken gaven, maar zo eenvoudig was het niet. De concurrentie was behoorlijk. Hoewel de Maastricht Sport eend een mooie 15e plek wist te behalen, keuvelde de Geusseltbad-duck liever met een grote flamingo. Laten we het erop houden dat ook hier gelde: meedoen is belangrijker dan winnen. En genoten hebben de eenden zeker. Wij ook!