Beweeg Bewust: Gepensioneerd en een marathon volbracht

Bert 76 jaar: “Sinds een geruime tijd ben ik gepensioneerd. In het begin vroeg ik mij af wat ik moest doen met de vele vrije tijd. Na een aantal jaren yoga te hebben gedaan begon ik ook bij de wandelgroep van Maastricht Sport. Tijdens het wandelen ik namelijk mijn eerste grote voorbeeld: een man, negentig jaar, die alle oefeningen enthousiast meedeed, weliswaar vaak met een rood aangelopen hoofd, maar hij was enorm gemotiveerd. Naast het wandelen ben ik ook gestart met bodytraining. In eerste instantie dacht ik dat dit uitsluitend voor vrouwen was, maar al snel werd ik meegesleept door de enthousiaste trainster! Toen ik de smaak te pakken had begon ik ook met open lucht fitness. Maandenlang, weer of geen weer wandelde ik, deed ik aan krachttraining en werd ik steeds weer gemotiveerd.

Toen was het tijd voor een nieuwe uitdaging, hardlopen. Het begon zoals veel andere activiteiten georganiseerd door Maastricht Sport met een keer per week. Na twee jaar lang ploeteren en trainen begon ik met wedstrijden. Eerst 5 km, toen 16 km en vervolgens zelfs 21 km! Voordat ik het wist was ik onder invloed van de begeerde ‘runners high’ en liep ik vier keer per week.

En dan bevind je je opeens op de Schiedamse Dijk in Rotterdam omringd door duizenden andere hardlopers, klaar voor je eerste en wellicht enige marathon. Na de vele uren trainen en lopen bereik je dan uiteindelijk de finish, langzaam maar zeker. Wat een voldoening! Onder het gezang van Lee Towers pink je dan toch tegen wil en dank een traantje weg.”