Eerste editie IRONMAN Multisport Festival erg succesvol

Eerste editie IRONMAN Multisport Festival erg succesvol
“EEN FEESTJE OM MEE TE DOEN”


Het was dan misschien geen volledige IRONMAN, maar beslist wel een bijzonder sfeervol en succesvol alternatief. De eerste editie van het IRONMAN Multisport Festival Maastricht heeft afgelopen weekend voor zowel sporters als supporters mooie prestaties en momenten opgeleverd. Zo ook voor ‘onze eigen’ Guy Schrooten (38, zweminstructeur Geusseltbad) en Quin Bosman (26, leerkracht lichamelijke opvoeding Maastricht Sport). Zij stonden aan de start van, respectievelijk, de 5i50 Olympische afstand op zondag en de 4:18:4 sprint op zaterdag.Vleugels

“Een heerlijke wedstrijd, een feestje op mee te doen,” aldus Guy. Ervaren triatleet en ten tijde van dit interview alweer net terug van een trainingsronde op de fiets. “Uiteraard! Ik heb nog een paar wedstrijden op de planning staan dit jaar en ik zit nu in de goede flow, dus die wil ik vasthouden.” Of hij tevreden is over de wedstrijd van zondag? “Ja, absoluut! Het ging echt heel lekker. De sfeer was goed, het parcours was uitdagend genoeg en ik had zelf een goede dag. Ik ben blij met mijn eindtijd van 2,5 uur. Ik had me voorgenomen om vooraan te starten bij het zwemmen. Dat is gelukt. De kopgroep ging net iets te hard om vooraan te blijven, maar ik kon prima mijn eigen tempo zwemmen. Het fietsparcours was zwaar met de beklimming van de Bemelerberg en een pittige afdaling. Tijdens het lopen had ik het gevoel dat ik vleugels had. Heerlijk. Ik heb genoten!”


Kort & Explosief

“Als sportinstructeur bij Club Pellikaan ben ik eigenlijk overgehaald en uitgedaagd door een cliënt die ik begeleidde. Hij trainde voor de sprint afstand en vroeg me waarom ik niet meedeed. Hmm, tja, waarom ook niet?!” vertelt Quin. Dat hij toen, zonder ervaring binnen de triatlon sport, nog maar drie weken had om te trainen, vond hij geen probleem. “Ik houd wel van een uitdaging. En dat was het dus ook, met name het zwemgedeelte. Daar had ik echt de minste ervaring in en dat is echt wel ‘een ding’ in open water, als je een gewoon klein zwembad gewend bent. Maar ik vond het echt een super ervaring.  Zeker het fietsen, dat vond ik het leukste. Daarnaast heb ik vooral genoten van de sfeer en entourage eromheen, het enthousiaste publiek, de aanwezigheid van prof triatleten.” Of hij nu een nieuw triatlon doel heeft? “Ik zou de sprint nog wel een keer individueel willen doen. Ik heb me nu aangepast aan de persoon die ik begeleidde. Hij kreeg een paniekaanval bij het zwemmen in de Maas, dus ik wilde graag bij hem blijven en heb hem erdoorheen gepraat. Dat is gelukt, dat was mooi, maar ik zou wel willen weten wat mijn tijd zou zijn als ik het alleen had gedaan. Een volledige IRONMAN is niet mijn ding. Dat duurt te lang voor mij. Dat korte & explosieve, daar houd ik van.”
 


Triatlon virus

Beide heren zijn het erover eens dat het IRONMAN Multisport Festival beslist een goed alternatief is voor de volledige race. Guy: “De korte afstanden maken de triatlon sport een stuk toegankelijker. Beginners kunnen op een leuke manier kennismaken de verschillende onderdelen en de combinatie ervan. Ervaren atleten kunnen er hun eigen uitdaging aan hangen. Het is toch een Olympische afstand en dat blijft leuk, die wil je doen. En helemaal leuk als dat dan een ‘thuiswedstrijd’ is in je eigen stad/provincie.” Quin: “De drempel is ineens een stuk lager. Ik had een paar maanden geleden niet gedacht dat ik mee zou doen aan een triatlon wedstrijd. En nu heb ik het, heel impulsief, gewoon gedaan.” Guy: “Ik heb al begrepen dat meer collega’s binnen Maastricht Sport enthousiast zijn geraakt na deze succesvolle editie van het Multisport Festival. Er zijn zelfs plannen om vanuit Maastricht Sport samen te gaan trainen voor volgend jaar. Ik zou zeggen: Doen. Grijp die kans. Ik ben erbij!”