Test je zwemveiligheid tijdens de ZwemAPK in het Geusseltbad

Ben jij klaar voor een zwemveilige zomer?

Test het in het Geusseltbad tijdens de Nationale maand van de Zwemveiligheid!

Van 17 april t/m 17 mei 2019 organiseert stichting Nationale Raad Zwemveiligheid de eerste Nationale Maand van de Zwemveiligheid. Zwemveilig zijn gaat vooral om kennis van de risico’s van water en het beheersen van zwemvaardigheden om jezelf te kunnen redden. Als Geusseltbad vinden wij het belangrijk om hier aandacht aan te schenken, omdat er in Nederland nog steeds elk jaar kinderen verdrinken. Evert-Jan Hulshof, directeur Nationale Raad Zwemveiligheid: “Uit onderzoek blijkt dat je zwemveiligheid kan afnemen als je niet regelmatig blijft zwemmen. Ook al heb je in het verleden één of meerdere zwemdiploma’s gehaald. Daarom is het belangrijk dat kinderen periodiek checken hoe zwemveilig ze nog zijn.”

Doe mee aan de ZwemAPK-test!
Om de zwemveiligheid van kinderen én volwassenen op een uitdagende manier te testen heeft het Geusseltbad een leuk testparcours ontwikkeld voor iedereen die in het bezit is van een of meerdere zwemdiploma’s. Zowel voor kinderen die hun zwemdiploma net gehaald hebben als voor volwassenen voor wie het al weer een tijdje geleden is, is het leerzaam om de zwemveiligheid te testen. Onze deskundige zweminstructeurs kijken onder andere naar de zwemslagen, zelfredzaamheid, balans en veiligheid. Tijdens de test worden situaties nagebootst die je in en om het water kunt tegenkomen. Zo weet je of je klaar bent voor een zwemveilige zomer!

Voor kinderen en families
Ga samen met jouw kind, buurmeisje of neefje de uitdaging aan op ons zwemparcours en test hoe goed jullie kunnen zwemmen! Wanneer kinderen het parcours goed doorstaan krijgen ze een ZwemAPK-paspoort, waarop de vaardigheden benoemd staan die ze onder de knie hebben. Dit is een teken dat ze klaar zijn voor een zomer vol zwemplezier. Waar nodig geven onze zweminstructeurs tips of bieden zij extra opfrislessen aan, óók voor de volwassenen die meedoen aan de zwemtest. De zwemtest is geschikt voor kinderen en volwassenen met minimaal zwemdiploma A. Kinderen kunnen ook zonder ouders/begeleiders meedoen aan deze zwemactiviteit.

Jullie kunnen meedoen aan de ZwemAPK-test voor families en kinderen op:

Woensdag 8 mei    13.00 - 15.00 uur  Wedstrijdbad
Zaterdag 11 mei 14.45 - 17.00 uur Wedstrijdbad
Woensdag 15 mei 13.00 - 15.00 uur Wedstrijdbad

                 

Ook voor volwassenen
Waarschijnlijk is het al een hele tijd geleden dat jij je zwemdiploma gehaald hebt. Wil je weten hoe het met jouw zwemvaardigheid gesteld is? Test het op ons aangepaste zwemparcours voor volwassenen en ouderen! Onze zweminstructeurs geven nuttige tips en kunnen je eventueel doorverwijzen naar een ‘opfriszwemles’ om de kneepjes weer onder de knie te krijgen.

Donderdag 9 mei 09.30 - 10.30 uur Zorgbad

                                     

Kosten
Voor deelname aan de ZwemAPK-test betaal je de reguliere entreeprijs van het Geusseltbad inclusief het ZwemAPK-paspoort en/of deskundig zwemadvies. Indien gewenst kan de zwemactiviteit zonder meerprijs gecombineerd worden met vrijzwemmen in het recreatiebad; dit kan op donderdag en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur en op woensdag tot 18.00 uur. Koop nu je ticket met 10% korting in de e-ticketshop.