Thuis in beweging

Houd jouw kinderen ook thuis in beweging!

Nu basisscholen gesloten zijn vanwege het coronavirus, zijn jullie kinderen genoodzaakt om al hun schoolactiviteiten thuis voort te zetten. Naast rekenen, lezen en puzzelen, horen sporten en spelen óók bij een reguliere schooldag. Omdat wij begrijpen dat het voor ouders niet makkelijk is om zomaar de frequentie van beweging op peil te houden, ontwikkelde Maastricht Sport ‘Thuis in Beweging’: de dagelijkse portie beweeginspiratie voor kind en ouder, gewoon thuis!

Thuis in Beweging
Maastricht Sport is al jaren actief op de Maastrichtse basisscholen. Met het onderwijsprogramma ‘Basisschool in Beweging’ zet Maastricht Sport zich samen met de scholen in om een positief beweegklimaat op en rond de basisschool te creëren.

Om jullie een handje te helpen met beweegonderwijs nu de scholen gesloten zijn, is Maastricht Sport gestart met het verspreiden van leuke beweegactiviteiten, oefeningen, tips én challenges voor in en om het huis. Zo blijven kinderen ook thuis in beweging en krijgen jullie zolang de schooldeuren gesloten blijven handvaten voor passend beweegonderwijs. Extra leuk: de meeste activiteiten zijn zo ingericht dat jullie gezellig samen aan de slag kunnen!

Elke schooldag wordt er om 10.00 uur een bericht geplaatst op de Facebookpagina en Instagrampagina van Maastricht Sport. Ook worden er challenges gedeeld op het bij de jeugd populaire medium TikTok, met de hashtag #stayhomemaastricht.

Partners
De activiteiten zijn afgestemd op het schema ‘Dagritme voor kinderen in corona-tijd’, zoals opgezet door Trajekt en gedeeld door CJG043. MosaLira streeft ernaar om de oefeningen van ‘Thuis in Beweging’ goed aan te laten sluiten bij het thuisonderwijs dat nu ontwikkeld wordt. Ook JOGG juicht het initiatief toe.

Terugkijken video's
Alle filmpjes zijn terug te vinden in de Thuis in Beweging playlist.