Sport

Maastricht Sport verbindt Sport

Maastricht Sport wil graag dat mensen sporten en bewegen en vindt het belangrijk dat sport een deel is van ieders levensstijl. Om dit te bereiken, genereert Maastricht Sport diverse sport en beweegactiviteiten in de stad Maastricht. Naast het aanbod dat Maastricht Sport genereert, fungeert Maastricht Sport ook als verbindende factor in andere sportgerelateerde activiteiten en evenementen. Enkele voorbeelden zijn: Dutch Street Cup, Wandelfit en de Nationale Sportweek.

Wilt u meer weten over deze projecten of over de mogelijkheid die u heeft om Maastricht Sport te verbinden met uw organisatie neem dan vrijblijvend contact op via info@maastrichtsport.nl.

Lees hieronder twee inspirerende verhalen van Maastricht Sport deelnemers. 

Bert 76 jaar, gepensioneerd en een marathon volbracht.

“Sinds een geruime tijd ben ik gepensioneerd. In het begin vroeg ik mij af wat ik moest doen met de vele vrije tijd. Na een aantal jaren yoga te hebben gedaan begon ik ook bij de wandelgroep van Maastricht Sport. Tijdens het wandelen ik namelijk mijn eerste grote voorbeeld: een man, negentig jaar, die alle oefeningen enthousiast meedeed, weliswaar vaak met een rood aangelopen hoofd, maar hij was enorm gemotiveerd. Naast het wandelen ben ik ook gestart met bodytraining. In eerste instantie dacht ik dat dit uitsluitend voor vrouwen was, maar al snel werd ik meegesleept door de enthousiaste trainster! Toen ik de smaak te pakken had begon ik ook met open lucht fitness. Maandenlang, weer of geen weer wandelde ik, deed ik aan krachttraining en werd ik steeds weer gemotiveerd.

Toen was het tijd voor een nieuwe uitdaging, hardlopen. Het begon zoals veel andere activiteiten georganiseerd door Maastricht Sport met een keer per week. Na twee jaar lang ploeteren en trainen begon ik met wedstrijden. Eerst 5 km, toen 16 km en vervolgens zelfs 21 km! Voordat ik het wist was ik onder invloed van de begeerde ‘runners high’ en liep ik vier keer per week.

En dan bevind je je opeens op de Schiedamse Dijk in Rotterdam omringd door duizenden andere hardlopers, klaar voor je eerste en wellicht enige marathon. Na de vele uren trainen en lopen bereik je dan uiteindelijk de finish, langzaam maar zeker. Wat een voldoening! Onder het gezang van Lee Towers pink je dan toch tegen wil en dank een traantje weg.”

Carmen 52 jaar, inspanning, ontspanning en leuke contacten

“Al enkele jaren ben ik een trouwe sporter bij Maastricht Sport. Drie keer in de week op dezelfde tijdstippen sporten vind ik heel prettig. Het sporten brengt een stukje structuur in mijn leven.

Ik vind het heel belangrijk om mijn conditie en lenigheid op peil te houden. Na het sporten heb ik altijd een heerlijk gevoel en ben ik ontspannen doordat ik mijn hoofd leeg heb kunnen maken. Het is inspanning, maar tegelijkertijd enorme ontspanning! 

Door de diverse sporten kom je in contact met mensen van allerlei leeftijdscategorieën. Dit sociale stukje van het sporten vind ik ook een belangrijk onderdeel. Als ik meer tijd zou hebben, zou ik zo aan nog meer sportonderdelen meedoen!”