MVV Maastricht trapt project ‘Old Stars’ af

MVV Maastricht trapt het project Old Stars af. In samenwerking met Maastricht Sport start de club daarmee in het voorjaar van 2018 een eigen Walking Football Oldstars team. De MVV Oldstars gaan periodiek trainen op vrijdag van 10.00 uur tot 11.00 uur in Stadion de Geusselt.

Walking Football voor 50-plussers
Het jaar 2012 was het jaar waarin Walking Football officieel zijn intrede heeft gemaakt binnen de Nederlandse voetbalwereld. Met ingang van dit voetbalseizoen biedt MVV Maastricht middels een ‘pilot’ 50-plussers de mogelijkheid om samen een balletje te trappen. Dat gebeurt op een prachtig strijdtoneel: Stadion de Geusselt.


Fysiek, mentaal, sociaal
Het Oldstars-project is echter meer dan één keer per week een potje voetballen. Naast het feit dat sport en beweging het verouderingsproces op zowel fysiek als mentaal gebied vertraagt, is het vaak het geval dat ouderen in een soort van ‘sociaal isolement’ verkeren. Middels dit project worden diegenen uit hun sociale isolement gehaald. Binnen de MVV Oldstars wordt namelijk niet alleen het sportieve aspect geprikkeld, maar draait het ook om het creëren van een gemeenschap waarin de ouderen zich thuis voelen. Deze combinatie stimuleert een maatschappij met, zowel fysiek als mentaal, gezonde en minder eenzame 50-plussers.
 

Trainen en mogelijk toernooien
De pilot start met een fitheidstest. De trainingen staan onder professionele begeleiding van gecertificeerde trainer(s). Iedere training begint met een sociaal gedeelte waarna de spelers het veld op gaan om te voetballen. Op termijn is het zelfs de bedoeling dat deelnemers heuse MVV-kleding ontvangen en wordt er gekeken of deelname aan toernooien tegen andere Walking Football teams tot de mogelijkheden behoort. Dit kunnen teams zijn van andere betaald voetbalorganisaties of amateurteams.


MVV Oldstars is er voor iedereen
Je hoeft absoluut géén oud-speler van MVV te zijn, óf ooit op hoog niveau voetbal te hebben gespeeld, om deel te nemen. Als bijdrage in de kosten, vraagt MVV Maastricht een eigen bijdrage van € 60,- per seizoen, wat neer komt op zo’n € 3,- per training. Daar zit koffie en thee voorafgaand aan de trainingen bij in.

Tot aan de officiële aftrap van het project, geeft MVV 'potentiële Old Stars' de tijd om te kunnen ervaren of het project iets voor hen is. Dat doet de club middels enkele proeftrainingen in Stadion de Geusselt.
Een proeftraining is kosteloos en geheel vrijblijvend.

De eerstvolgende proeftrainingen voor de MVV Old Stars vinden plaats op:

* Vrijdag 19 januari (10.00 - 11.00 uur, Stadion de Geusselt). 

Lijkt het je leuk om ook bij MVV Maastricht te voetballen met de MVV Oldstars? Neem dan contact op met MVV Maastricht via www.mvv.nl of 043-3525757.