Maastricht Sport lanceert nieuwe onderwijspagina

Maastricht Sport lanceerde half mei de nieuwe webpagina www.MaastrichtSport.nl/onderwijs. Deze pagina staat geheel in het teken van de intensieve samenwerking tussen Maastricht Sport en onderwijsinstellingen in Maastricht. Zo is op de pagina o.a. een actueel overzicht te vinden van de speciale programma's en het sport- en beweegaanbod voor onderwijs.

Bevorderen sportief en gezond klimaat
Maastricht Sport werkt samen met diverse Maastrichtse basisscholen om het sport- en beweegaanbod te verbreden en professionaliseren. In nauwe samenwerking met de school en partners zoals de GGD, formuleert Maastricht Sport een aanpak op basis van specifieke behoeften. Het doel is altijd om een sportief gezond klimaat op en rondom de school te bevorderen.

Maastricht Sport ondersteunt onderwijs
Maastricht Sport ondersteunt bijvoorbeeld bij de implementatie van (inter)actieve gymlessen of legt de verbinding tussen school en sportverenigingen voor kennismakingslessen. Uitgangspunt is de kinderen enthousiast te maken voor verschillende sporten. Ook helpt Maastricht Sport bij uitbreiding van het sport- en spelaanbod tijdens de lunchpauze. Op die manier
ontdekken de kinderen op school, dat sporten en bewegen leuk is. Deze funfactor biedt de stimulans om een leven lang te blijven sporten.

Online filmpjes, blogs, verhalen en meer..
De nieuwe onderwijspagina biedt een leuke en leerzame mix van sportieve filmpjes, blogs, verhalen en nieuwsberichten. Het laat zien op welke wijze Maastricht Sport op dit moment actief is op het gebied van onderwijs en wat onze plannen voor de toekomst zijn. Weten wat Maastricht Sport voor jouw onderwijsinstelling kan betekenen? Neem dan snel een kijkje. Ook ouders die graag meer informatie willen hoe zij hun kinderen kunnen stimuleren meer te bewegen, zitten hier goed.

Check www.maastrichtsport.nl/onderwijs en laat ons weten wat je ervan vindt!