Maastricht Sport Kanjers AquaChallenge

Op 31 mei vond in het Geusseltbad de Maastricht Sport Kanjers AquaChallenge plaats als onderdeel van het onderwijsprogramma 'Maastricht Sport Kanjers'. De hele ochtend stond in het teken van sportieve activiteiten en spellen in het zwembad. Diverse Maastrichtse scholen voor speciaal onderwijs namen deel aan de AquaChallenge.

Maastricht Sport Kanjers is een uitgebreid onderwijsprogranna dat Maastricht Sport met en voor het speciaal onderwijs heeft ontwikkeld. Gedurende het hele schooljaar vinden er diverse activiteiten en evenementen plaats die sporten en bewegen stimuleren bij de leerlingen.

Een nauwe samenwerking tussen Maastricht Sport en de diverse basisscholen zorgt ervoor dat sporten en bewegen een balngrijke rol spelen binnen het reguliere onderwijsaanbod. Met deze werkwijze hoopt Maastricht Sport zoveel mogelijk kinderen te enthousiasmeren voor sport en beweging. Als kinderen op jonge leeftijd al plezier hebben in sport en beweging, heeft dit vaak tot gevolg dat ze hier een levenlang enthousiast over blijven, met een gezonde leefstijl als gevolg.
 

Meer informatie over het onderwijsprogramma Maastricht Sport Kanjers >>