Health Checks inwoners Maastricht

Deze week vinden de halfjaarlijkse Health Checks van Maastricht Sport plaats. Bijna 100 inwoners van Maastricht hebben zich hiervoor aangemeld. 
De deelnemers doen aan de hand van een health check kennis op over hun eigen gezondheid in het kader van zelf-monitoring. Met het aanbieden en afnemen van de Health Checks, sluit Maastricht aan op de wens van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport om burgers gemakkelijker hun gezondheid te kunnen laten controleren en hier vervolgens ook hun eigen verantwoordelijkheid over te nemen.


Gezonde(re) Leefstijl 

Uit de Health Check blijkt op welke gebied de deelnemer zich verder zou kunnen of moeten ontwikkelen om tot een gezonde(re) leefstijl en/of fitter leven te komen.
Een van de beweeggroepen waar deelnemers aan de hand van de Health Checks naar kunnen doorstromen is  Buitengewoon Fit waar wethouder Bert Jongen (Cultuur, onderwijs, jeugdzorg, gezondheid en student & stad) naar aanleiding van de Health Checks aanwezig was. 

Health Checks Maastricht Sport

De volgende Health Checks vinden plaats over een half jaar.

Heeft u interesse in deelname?
Houdt dan de website of Facebook-pagina van Maastricht Sport in de gaten voor de volgende inschrijving. 

Maastricht Sport en Gezondheid

De Health Checks zijn onderdeel van de pijler 'Maastricht Sport en gezondheid'. In nauwe samenwerking met en voor de gezondheidszorg heeft Maastricht Sport op maat gemaakte programma’s opgesteld. De sport- en beweegprogramma's worden ingezet om de gezondheid en algehele fysieke en mentale gesteldheid van inwoners van Maastricht te verbeteren.

Meer informatie over Maastricht Sport en Gezondheid >>>