Festival Life Goals in Maastricht

Tegelijkertijd met de 'Samen Sportief' sportdag aanstaande zaterdag 20 mei in het Geusselt Sportpark, vindt ook het festibal Life Goals plaats. 

Dit festival is een initiatief van Stichting Life Goals. Deze stichting helpt kwetsbare mensen aan de onderkant van de samenleving via sport weer mee te doen. Zij bieden bijzondere sportprogramma’s voor mensen met ernstige ontregeling van hun leven zoals dak- en thuislozen, zwerfjongeren, tienermoeders, ex-gedetineerden, drugsverslaafden en slachtoffers van huiselijk geweld. Voor het festival komen meer dan veertig teams vanuit het gehele land bij elkaar om deel te nemen aan de Dutch Street Cup. Dit nationale straatvoetbaltoernooi voor mensen uit de maatschappelijke opvang vindt jaarlijks afwisselend op diverse plekken in het land plaats.

Gast teams
Bondscoach René van Rijswijk (oud-speler o.a. van RKC, NEC en Cambuur) en staff zijn 20 mei aanwezig tijdens de Dutch Street Cup in Maastricht. Het event in Maastricht is tevens een selectiedag waarop de bondscoach en de staff spelers beoordelen voor het nationale dames en heren team. Eind juni worden de selecties bekend gemaakt. Dit jaar nemen enkele gastteams deel waaronder een team vanuit COA AZC Maastricht. Uniek is dat ook team van gedetineerden vanuit de penitentiaire inrichting Sittard, uiteraard onder begeleiding, zal deelnemen aan het toernooi. Naast voetbal kunnen de deelnemers aan de Dutch Street Cup ook deelnemen aan de sportactiviteiten die plaatsvinden in het kader van de ‘Samen Sportief’ sportdag.

Vooroordelen wegnemen en begrip kweken
Op de festivals ontmoeten de deelnemers van de verschillende Life Goals programma’s elkaar. Zij wisselen ervaringen uit, maken nieuwe vrienden en komen in contact met elkaar. “Maastricht is al jarenlang betrokken bij Stichting Life Goals. Het is mooi om te zien hoe het sportprogramma zich lokaal steeds verder ontwikkelt. Een goed voorbeeld hiervan is dat deelnemers steeds vaker worden betrokken bij de organisatie van sportactiviteiten. Samenwerking tussen de zorg- en sportwereld is hier goed zichtbaar”, zegt Arne de Groote, directeur van Stichting Life Goals.

De organisatie van het Life Goals Festival Maastricht is in handen van: Stichting Life Goals, Leger des Heils Welzijn- en Gezondheidszorg Limburg/Brabant en Maastricht Sport. Het programma start om 10:00 uur met de eerste poulewedstrijden en duurt tot 17:30 uur. Bezoekers en media zijn van harte welkom.