Basisschool Scharn krijgt vignet Gezonde School

Tijdens de koningsspelen op vrijdag 20 april overhandigde de aanvoerder van MVV samen met een collega van Maastricht Sport het vignet ‘Gezonde School’ aan directeur Annette Wijnen van Basisschool Scharn. De school ontving het vignet voor het onderdeel ‘Bewegen en sport’. De overhandiging vond plaats als startpunt van de koningsspelen. Een mooi moment voor de school om te laten zien dat sport, bewegen en gezondheid belangrijke thema’s zijn waar de school i.s.m. Maastricht sport en de JOGG regisseur aan werkt.

Gezonde School
Het vignet Gezonde School is een kwaliteitskeurmerk voor scholen die werken aan het verbeteren van de gezondheid van hun leerlingen en bestaat uit verschillende themacertificaten. Binnen het thema ‘Bewegen en sport’ gaat het om het stimuleren van een actieve leefstijl onder leerlingen. Basisschool Scharn doet dit door het aanbieden van een breed en gevarieerd aanbod van sport- en bewegingsactiviteiten in samenwerking met Maastricht Sport.

Samenwerking
Alle MosaLira scholen besteden aandacht aan het thema gezonde voeding en bewegen. Daarbij werken ze o.a. samen me de GGD Zuid-Limburg en Maastricht Sport. Inmiddels hebben 11 basisscholen van MosaLira het vignet ‘Gezonde Voeding’. 
 

Meer informatie over Maastricht Sport en Onderwijs >> 

Basisschool Scharn Gezonde School Sport en Bewegen