Maastricht Sport Groene Loper Kids Run

Maastricht Sport Groene Loper Kids Run

Het hardloopevenement Groene Loper Run heeft naast de 5 kilometer, 10 kilometer en halve marathon sinds 2019 ook een kidsrun toegevoegd aan het programma. De eerste editie van het hardloopevenement vond plaats op paasmaandag 22 april op de Groene Loper in Maastricht.

Kinderen van 6 en 7 jaar konden meedoen aan de 650 meter, kids van 8 en 9 jaar renden 850 meter en 10 en 11 jarigen waagden zich aan 1050 meter. De start en finish waren beide voor het Enexis Huis Limburg op de Groene Loper.

Bij de finish van de kidsrun kregen de kinderen een medaille waarna ze konden genieten van water en een gezonde snack.

Maastricht Sport
Maastricht Sport omarmt de Groene Loper Run en is ook naamgever van de kidsrun. Het doel van Maastricht Sport is om zich als sportorganisatie te positioneren binnen Maastricht en jong en oud te stimuleren om een leven lang te bewegen en te sporten. “Maastricht Sport is ervan overtuigd dat wanneer je begint bij de jeugd en haar omgeving met sport- en beweging stimulering en het creëren van een sportief leefklimaat, je op langere termijn alle inwoners bereikt”, zegt Hein Poell van Maastricht Sport. “We willen iedere Maastrichtenaar helpen om te bewegen en te sporten op een gezonde en realistische manier. Daar kan de Groene Loper Run bij helpen. En met de Maastricht Sport Groene Loper Kidsrun hopen we de kinderen te enthousiasmeren om een leven lang te sporten en bewegen.”


Bekijk hieronder de aftermovie van de succesvolle eerste editie van de Maastricht Sport Groene Loper Kids Run: