Maastricht Sport en IRONMAN

Het doel van Maastricht Sport is om zich als sportorganisatie te positioneren binnen Maastricht en jong en oud te stimuleren om een leven lang te bewegen en te sporten. Daarom omarmt Maastricht Sport het IRONMAN Multisport Festival, met onder andere de Maastricht Sport IRONKIDS Finale en de Maastricht Sport NightRun.

Hoewel voor de meesten van ons de echte IRONMAN niet meteen realistisch is, zijn er tal van andere mooie bereikbare doelen om na te streven. Dit jaar zal het IRONMAN weekend anders uitzien dan 2018. De afstanden zijn verkort en er zijn olympische afstanden toegevoegd. Op deze manier zou het voor iedere Maastrichtenaar realistisch zijn om mee te doen aan een IRONMAN parcours in 2019. En dat is precies wat Maastricht Sport beoogt met een uniek aanbod. Iedere Maastrichtenaar helpen om te bewegen en te sporten op een gezonde en realistische manier.

IRONMAN combineert sporten die eigenlijk iedereen kan beoefenen; zwemmen, fietsen en hardlopen. Drie sporten waar kinderen vaak al op jonge leeftijd mee starten. 
Maastricht Sport verbindt mede om die reden haar naam aan de side-events: Maastricht Sport IRONKIDS Finale en de Maastricht Sport NightRun op 2 en 3 augustus 2019. 

Alle aan IRONMAN Maastricht-Limburg gerelateerde programmaonderdelen van Maastricht Sport zijn erop gericht om jong en oud kennis te laten maken met de niet alledaagse duursport. De unieke mix motiveert zo ook de niet sportieve Maastrichtenaar grenzen te verleggen en letterlijk op zijn of haar eigen manier in beweging te komen.  

Afstanden IRONMAN weekend 2019:

Maastricht Sport NightRun: 5km fun run door het stadscentrum

Maastricht Sport IRONKIDS: diverse afstanden voor verschillende leeftijden; 6-14 jaar. 

• 4:18:4: 400m swim – 18km bike – 4km run

• 5i50: 1,5km swim – 40km bike – 10km run 

Downloads
Bijbehorende documenten:
Persbericht IRONMAN Multisport Festival 2019 Persbericht IRONMAN Multisport Festival 2019 (206 kb)