Maastricht Sport en IRONMAN

Het doel van Maastricht Sport is om zich als sportorganisatie te positioneren binnen Maastricht en jong en oud te stimuleren om een leven lang te bewegen en te sporten. Daarom omarmt Maastricht Sport ook dit jaar de Maastricht Sport IRONKIDS Finale en de Maastricht Sport NightRun, de side events van IRONMAN Maastricht-Limburg.

Hoewel voor de meesten van ons de echte IRONMAN niet meteen realistisch is, zijn er tal van andere mooie bereikbare doelen om na te streven. En dat is precies wat Maastricht Sport beoogt met een uniek aanbod. Iedere Maastrichtenaar helpen om te bewegen en te sporten op een gezonde en realistische manier.

IRONMAN combineert sporten die eigenlijk iedereen kan beoefenen; zwemmen, fietsen en hardlopen. Drie sporten waar kinderen vaak al op jonge leeftijd mee starten. 
Maastricht Sport verbindt mede om die reden haar naam aan de side-events: Maastricht Sport IRONKIDS Finale en de Maastricht Sport NightRun op 3 en 4 augustus 2018. 

Alle aan IRONMAN Maastricht-Limburg gerelateerde programmaonderdelen van Maastricht Sport zijn erop gericht om jong en oud kennis te laten maken met de niet alledaagse duursport. De unieke mix motiveert zo ook de niet sportieve Maastrichtenaar grenzen te verleggen en letterlijk op zijn of haar eigen manier in beweging te komen.