Kinderen (0 - 6 jaar)
Kinderen (0 - 6 jaar)

Het dynamisch beweegteam van Maastricht Sport verzorgt tal van sport- en beweegactiviteiten op diverse sportaccommodaties in de stad en het Geusseltbad. Voor elke doelgroep is er een beweegprogramma ontwikkeld dat raakvlakken heeft met de thema's onderwijs, gezondheid, sport en sociale participatie. Het beweegprogramma is onder te verdelen in:
    - de Maastricht Sport en Beweegclub;
    - Clinics en Cursussen;
    - en Activiteiten en Evenementen.

Ieder onderdeel heeft zo zijn eigen specifieke kenmerken. Zo beslaat de Maastricht Sport en Beweegclub alle activiteiten die het hele jaar door, wekelijks (m.u.v. vakanties) worden aangeboden op diverse plekken in Maastricht en waaraan iedereen veelal gratis kan deelnemen. Bij slechts enkele activiteiten wordt er een minimale bijdrage gevraagd.

De clinics en cursussen die worden aangeboden door Maastricht Sport hebben altijd betrekking op een sociaal maatschappelijk vraagstuk. De kracht van deze interventies komt voort uit de intensieve samenwerking met andere partijen/partners uit Maastricht. Voor de cursusssen en clinics wordt een kleine vergoeding gevraagd.
Ten slotte ontwikkelt en implementeert Maastricht Sport nog diverse activiteiten en evenementen voor alle doelgroepen. Enkele voorbeelden zijn de Nationale Sportweek en Sporten in de Vakantie.