Kinderen (6 - 12 jaar)
Kinderen (6 - 12 jaar)

Speciaal voor kinderen tussen de 8-12 jaar en jongeren tussen de 12-18 jaar met overgewicht heeft Maasticht Sport in samenwerking met MUMC+ een beweegprogramma ontwikkeld. Hoofddoel van dit zogenaamde COACH Sports programma is jongens en meiden met overgewicht op speelse wijze te laten ervaren hoe leuk en effectief bewegen kan zijn.

Tijdens het doorlopen van het COACH Sports leefstijlprogramma komen deelnemers in aanraking met een zeer divers aanbod van sporten. Uiteenlopend van voetbal, dans en trefbal tot circuit- en krachttraining, hockey, speedminton en nog veel meer. Vanuit Maastricht Sport wordt er per groep een beweegcoach ingezet om kinderen en jongeren te begeleiden naar een actievere leefstijl. Ook zullen studenten van de Fontys Sporthogeschool worden ingezet als persoonlijke trainers gedurende het eerste deel van het programma om er zo voor te zorgen dat elk kind in het begin een eigen beweegmaatje heeft.

Plezier in bewegen
Afvallen is natuurlijk een doel, maar dat komt vanzelf wanneer het kind plezier krijgt in het bewegen en gezonder eten en dit daarom vaker gaat doen. En daar gaat het dan ook om in dit programma: motiveren, stimuleren en dat plezier prikkelen. Beide programma’s vinden plaats in Maastricht Oost en Maastricht West. Aanmelden en instromen is op elk moment mogelijk!

Ambassadeurs COACH Sports programma
MVV, dansschool Reality en Irwin Vivas zijn als ambassadeurs nauw betrokken bij dit programma. Zij zullen gedurende het jaar meerdere malen betrokken zijn bij activiteiten om zo te kijken hoe iedereen het doet en om iedereen te blijven motiveren.

Ten slotte zullen er leuke uitjes en kookworkshops georganiseerd worden. Mis het dus niet en geef je snel op!

Meer informatie
Meer weten over het programma en hoe je je kunt opgeven? Stuur dan een berichtje naar gabrielle.ten.velde@mumc.nl of neem telefonisch contact op via 043-3872944. 

* Zit u in een situatie waarin het niet mogelijk is om de contributie te betalen dan kan het Jeugdsportfonds dit voor u doen. Zie Jeugdsportfonds

Aanmelden:
Wil jij je opgeven dan kan dat door een mailtje te sturen naar coach.kindergeneeskunde@mumc.nl

Meer informatie:
Neem contact op met Gabrielle ten Velden via 043 387 2944


Weerbaarheidscursussen Rots en Water

In het najaar van 2017 wordt er in samenwerking met het CJG043 een cursus Rots en Water aangeboden in Belfort (in de gymzaal van de JF Kennedy school). Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. Vooraf aan de cursus vindt er een informatieavond plaats. Na inschrijving ontvangt u meer informatie hierover.

Cursusdag:
Vrijdag 18.00 - 19.15      
Data:           
22, 29 september
6, 27 oktober
3, 10, 17, 24 november
1,8 december

U kunt uw kind aanmelden bij onze docente, Carola Jehae via carola@balans-focus.nl. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Britt Beckers via britt.beckers@maastricht.nl


Maastricht Sport initieert, organiseert en verbindt sport en bewegen in Maastricht. Hiervoor zorgen we dat alle Maastrichtenaren sporten en bewegen, op hun eigen niveau en interessegebied.

Maastricht Sport levert zo een positieve bijdrage aan de gezondheid van de Maastrichtse burger, aan de leefbaarheid van buurten en aan de vitaliteit van de stad.

Start to Run
Samen met Atletiek Maastricht organiseert Maastricht Sport twee wederom twee nieuwe start to run hardloopcursussen. Een op Sportpark Jekerdal en een op sportpark Geusselt. De cursus duurt zeven weken en begint op zaterdag 6 september van 9.30u tot 11.00u. Door de speciale trainingsopbouw ben je na zeven weken in staat om twintig minuten ononderbroken hard te lopen. 90 procent van de deelnemers bereikt deze doelstelling.

Extra training
Naast de Start to Run Groepstraining op zaterdagochtend biedt Atletiek Maastricht samen met Maastricht sport ook extra groepstraining aan op sportpark Jekerdal en sportpark Geusselt. Deze extra training (op dinsdag- of woensdagavond) is in de cursus prijs inbegrepen.

Kosten
Meedoen aan Start to Run kost €45,-. Hiervoor krijg je veertien trainingen, online advies en trainingsschema’s, een functioneel hardloopshirt, Start to Run Magazine en drie edities van Runner’s World Magazine.

Meer informatie?
Stuur voor meer informatie een mail naar Atletiek Maastricht via jefveugen@gmail.com

Inschrijven kan via www.starttorun.nl