Facebook Twitter

Doe mee en Beweeg

Van 1 tot en met 8 oktober 2015 organiseerde Maastricht Sport in samenwerking met Envida, Mosae Zorggroep en gemeente Maastricht tijdens de Week van de Ouderen diverse activiteiten op verschillende locaties in Maastricht. Hier kon u zich niet alleen laten inspireren, maar ook fittests doen en andere sportieve Maastrichtenaren ontmoeten.

Overzicht activiteiten in Maastricht

Er zijn veel mogelijkheden in Maastricht om actief te zijn en gezellig andere mensen te ontmoeten. Lekker even rekken en strekken tijdens de gymnastiek of yoga op de stoel. Een frisse neus halen tijdens een wandeling in het stadspark.

Om het gemakkelijker te maken anderen te ontmoeten en in beweging te komen, hebben we alle sportieve initiatieven en sportmogelijkheden in Maastricht voor u op een rij gezet. Kom nu meteen in beweging en neem een kijkje bij de diverse sport- en beweegactiviteiten en start vandaag nog!

Klik op onderstaande afbeeldingen om de brochures in te zien.

In de linker brochure zijn de activiteiten gebundeld die in de stad worden aangeboden door verenigingen, zorginstellingen, commerciele sportaanbieders etc. De rechterbrochure geeft de activiteiten van Maastricht Sport weer

                                          Aanbod verenigingen etc                Aanbod Maastricht Sport

  

Sportieve ideeën

Niet iedereen komt even makkelijk in beweging. Sommige mensen hebben even een klein zetje nodig. Burgers werden in de zomer van 2015 opgeroepen om iets voor senioren te betekenen op sportief vlak. We riepen ze op om bijvoorbeeld een tenniscompetitie op te starten, jeu de boules middagen te organiseren of een dansgroepje op zondagmiddag.
Uit de inzendingen heeft de projectgroep een winnaar uitgekozen die een prijs ter waarde van € 1500 heeft gewonnen om zijn idee tot uitvoer te kunnen brengen.
Dhr Reng van de Put heeft deze prijs gewonnen met zijn idee om bewoners van het Witte Vrouwenveld te betrekken bij de Jeu de Boules activiteit om saamhorigheid en meer sportiviteit in de wijk te creëren. De cheque werd door wethouder Gerats uitgereikt tijdens de gezondheidsmarkt op 9 oktober in het MECC.

Maastricht Sport zal Dhr Reng van de Put komende periode hulp bieden om de Jeu de Boules activiteit nieuw leven in te blazen en ondersteuning te bieden waar nodig is om van dit idee een succes te maken. Verder bedanken we natuurlijk alle inzenders en hopen we dat men zich ook na deze campagne actief blijft inzetten voor senioren.

Wethouder Gerats reikt de cheque twv €1500 uit aan Dhr Reng van de Put tijdens de gezondheidsbeurs

 

Partners

De campagne Laat Maastricht bewegen én de campagne Doe mee en Beweeg zijn mede mogelijk gemaakt door Envida, gemeente Maastricht, Maastricht Sport, Mosae Zorggroep en vrijwilliger Audrey Sondeijker.

Inspiratie

Bewegen kan heel eenvoudig. Van wekelijks een potje dart spelen, een rondje fietsen, tai chi in het park of een wandelclub oprichten. Waarom niet samen met de buren je hond uitlaten? Of de buurvrouw maandelijks meenemen om te dansen, omdat je dat zelf ook zo graag doet. Er zijn talloze  mogelijkheden waarmee je anderen kunt helpen. Ze net even die drempel over helpen. Aarzel dus niet om je idee op deze site achter te laten.

Meer inspiratie nodig? Bekijk dan deze filmpjes eens.

Nieuws

Britt Beckers (sportadviseur Maastricht Sport): “We willen de Maastrichtenaar in beweging krijgen en houden. Dat kunnen we niet alleen. Dat doen we samen. Om het gemakkelijk te maken, hebben we deze zomer in ieder geval het Maastrichtse sportieve aanbod in kaart gebracht. Van wandelgroepen en yoga op de stoel tot dansmiddagen en groepslessen in fitnesscentra of het Geusseltbad. Het brengt mensen misschien op een idee. Dus hopelijk tot ziens. Oók bij u in de buurt.”
Deel deze pagina: