Maastricht Sport en IRONMAN

Maastricht Sport biedt een aantal uitdagende en sportieve programma's aan in aanloop naar de volgende editie van IRONMAN Maastricht-Limburg. Met behulp van een laagdrempelig en leuk programma kan iedereen een eigen unieke en sportieve uitdaging aangaan en zijn of haar eigen IRONMAN beleving creëren.

Hoewel voor de meeste van ons de echte IRONMAN niet meteen realistisch is, zijn er tal van andere mooie bereikbare doelen om na te streven. En dat is precies wat Maastricht Sport beoogt met een uniek aanbod. Iedere Maastrichtenaar helpen om te bewegen en te sporten op een gezonde en realistische manier.

Alle aan 'IRONMAN Maastricht-Limburg' gerelateerde programma onderdelen van Maastricht Sport zijn erop gericht om jong en oud kennis te laten maken met de niet alledaagse duursport. De unieke mix motiveert zo ook de niet sportieve Maastrichtenaar grenzen te verleggen en letterlijk op zijn of haar eigen manier in beweging te komen. Een goed voorbeeld daarvan is het speciale Maastricht Sport Challengers programma. Dit programma biedt (recreatieve) sporters de mogelijkheid om onder deskundige begeleiding en met een schema op maat te trainen voor een persoonlijk haalbaar triatlon of duatlon doel. 

Run-Bike-Run
Run-Bike-Run
Tijdens de Run-Bike-Run in Maastricht gaan kids met elkaar de sportieve strijd aan. Op Sportpark Geusselt wordt er eerst gerend, dan gefietst om vervolgens zo snel mogelijk al rennend de finishlijn te bereiken op Sportpark Geusselt.
Kinderen uit groep 5, 6, 7 en 8 kunnen deelnemen aan deze bijzondere Run-Bike-Run op woensdag 20 juni in Maastricht.  

Maastricht Sport IRONMAN NightRun
Deze 5 km loop is geschikt voor iedereen die zijn eigen IRONMAN-ervaring wil creëren. In de aanloop naar de IRONMAN Maastricht Limburg, vindt op 3 augustus de Maastricht Sport IRONMAN NightRun plaats.
Deze gezellige avondrun is geschikt voor alle niveaus en inschrijven kan vanaf 16 jaar.

Maastricht Sport IRONKIDS Finale
Op 4 augustus 2018 kunnen kinderen laten zien wat zij kunnen tijdens de Maastricht Sport IRONKIDS Finale.
Per leeftijdscategorie gelden er andere afstanden voor de drie onderdelen van de triatlon; zwemmen, rennen en fietsen. In aanloop naar de finale begeleidt Maastricht Sport i.s.m. met triatlon-atleten de jeugd middels kennismakingslessen en trainingsdagen.