Maastricht Sport en IRONMAN

Maastricht Sport biedt een aantal uitdagende en sportieve programma's aan in aanloop naar de volgende editie van IRONMAN Maastricht-Limburg. Met behulp van een laagdrempelig en leuk programma kan iedereen een eigen unieke en sportieve uitdaging aangaan en zijn of haar eigen IRONMAN beleving creëren.

Hoewel voor de meeste van ons de echte IRONMAN niet meteen realistisch is, zijn er tal van andere mooie bereikbare doelen om na te streven. En dat is precies wat Maastricht Sport beoogt met een uniek aanbod. Iedere Maastrichtenaar helpen om te bewegen en te sporten op een gezonde en realistische manier.

Alle aan 'IRONMAN Maastricht-Limburg' gerelateerde programma onderdelen van Maastricht Sport zijn erop gericht om jong en oud kennis te laten maken met de niet alledaagse duursport. De unieke mix motiveert zo ook de niet sportieve Maastrichtenaar grenzen te verleggen en letterlijk op zijn of haar eigen manier in beweging te komen. Een goed voorbeeld daarvan is het speciale Maastricht Sport Challengers programma. Dit programma biedt (recreatieve) sporters de mogelijkheid om onder deskundige begeleiding en met een schema op maat te trainen voor een persoonlijk haalbaar triatlon of duatlon doel. 

Maastricht Sport Challengers
Het Maastricht Sport Challengers programma biedt volwassen (recreatieve) sporters de kans om onder deskundige begeleiding te trainen naar een persoonlijk haalbaar triathlon- of duathlondoel.

Maastricht Sport IRONKIDS Finale
Volwassenen trotseren op 6 augustus een loodzwaar parcours tijdens Ironman 2017. Maar wat de volwassenen kunnen, dat kunnen de kids natuurlijk ook!
Per leeftijdscategorie gelden er andere afstanden voor de drie onderdelen van de triatlon; zwemmen, rennen en fietsen. In aanloop naar de finale begeleidt Maastricht Sport i.s.m. met triatlon-atleten de jeugd middels kennismakingslessen en trainingsdagen.

Maastricht Sport Heroes
Maastricht Sport Heroes waren de inwoners van Limburg en Maastricht en de medewerkers van de gemeente Maastricht en Maastricht Sport die in teamverband deelnemen aan Ironman Maastricht-Limburg 2016. Zij werden door Maasricht Sport gefaciliteerd en ondersteund op weg naar hun grote uitdaging.

Maastricht Sport IRONMAN NightRun
Hoewel voor de meeste van ons de echte IRONMAN niet meteen realistisch is, is deze 5km loop geschikt voor iedereen die zijn eigen IRONMAN-ervaring wil creëren. In de aanloop naar de IRONMAN Maastricht Limburg, vindt op 4 augustus de Maastricht Sport IRONMAN NightRun plaats. Deze 5km loop is geschikt voor alle niveaus en inschrijven kan vanaf 16 jaar.