Conferentie Sportief Maastricht

In het AINSI-gebouw aan de Lage Kanaaldijk vond op donderdag 29 september de conferentie Sportief Maastricht plaats. Het doel van deze avond was dat sportief Maastricht elkaar weet te vinden en dat nog duidelijker wordt wat nodig is om de stad letterlijk en figuurlijk in beweging te krijgen. De conferentie Sportief Maastricht is samengevat in een digitale nieuwsbrief; een ezine waarin de ideeën en suggesties maar ook de hoogtepunten van de avond zijn weergegeven. Bekijk de ezine door hier te klikken. 

Dynamische bijeenkomst

De avond was een initiatief van de Maastrichtse gemeenteraad (onder actieve leiding van D66-raadslid Franca Eurlings-Tonnaer, D66-burgerraadslid Richard Wijnands) en Maastricht Sport. Tijdens de sportieve avond konden bezoekers deelnemen aan een kennisquiz, ideeën delen, brainstormen, maar zeker ook genieten van verschillende sportdemonstraties door talenten van boksvereniging Olympus en dansers van dansschool Reality. Drie ‘pitches’,  gepresenteerd door Maastrichtenaren die sporten en bewegen in de stad omarmen, zorgden voor vernieuwende ideeën uit de stad. 

Kennismaking en discussie

Maar de avond stond vooral ook  in het teken van discussie en kennismaking. Alle deelnemers zijn gevraagd naar wat er goed gaat en wat beter kan rondom bewegingsstimulering, sportaccommodaties, sportverenigingen, sportevenementen, topsport en sport en bewegen in de buitenruimte. De aanwezigen concludeerden dat het vooral nodig is om ‘verbindingen’ te maken.

Inspiratie

Deze verbinding is niet alleen fysiek bedoeld, maar ook tussen verschillende partijen in de stad zoals o.a. (sport)organisaties, verenigingen, bedrijfsleven maar ook de individuele Maastrichtenaren. Het initiatief werd enthousiast ontvangen door de aanwezigen. “dit is een goede manier om elkaar te inspireren, nieuwe ideeën op te doen en in welke vorm dan ook  jaarlijks te vervolgen” aldus Maurice Bockting, directeur Maastricht Sport.

Op de website van Gezien en L1 zijn reportages terug te zien van de avond.